diumenge, 6 de gener del 2013

Romanorum vita: una visita virtual per Roma



Romanorum Vita. Una història de Roma és un projecte de divulgació històrica per a tots els públics de l’Obra Social ”la Caixa” que permet conèixer la vida quotidiana dels habitants d’una ciutat de l’Imperi Romà. És una exposició itinerant que et convida a passejar per un carrer i visitar una domus. L’exposició et situa a l’any 79 d. C, en plena època Imperial i poc abans de la destrucció de Pompeia. Escenografies, projeccions audiovisuals i textos informatius es complementen amb elements sonors i fins i tot olors, creant una experiència innovadora.


Web Obra Social ”la Caixa”: Una fitxa amb tota la informació bàsica de Romanorum Vita en el web corporatiu de l’Obra Social ”la Caixa”. Inclou clips de vídeo amb entrevistes als comissaris i al dissenyador, i un making off que explica la creació del projecte amb fotografies i vídeos.
Visita virtual: un recorregut interactiu on podràs veure i escoltar informació ampliada i, mitjançant una dona, un peregrí, un esclau i un nen, conèixer versions diferents de la ciutat.
Catàleg on-line: textos que amplien els continguts de l’exposició i d’altres aspectes històrics, socials i culturals. Il·lustrat per un reportatge de Pepo Segura, amb imatges actuals dels jaciments de Pompeia, Òstia i Herculà, ciutats de referència del projecte.
Racó del professor: Hi trobaràs suggeriments per a utilitzar el bloc i propostes d’activitats educatives. L’objectiu és oferir eines als docents per a treballar amb els alumnes els continguts del projecte, tan expositiu com on-line. De manera que siguin útils per a preparar i completar la visita de l’exposició presencial com per a enriquir l’activitat a l’aula.